Att äta när du är i skärgården

När du är i skärgården finns det mat som du inte får missa. Det solklara valet är skaldjur och fisk, men det finns också annan mat som är speciell och som smakar bäst på västkusten. Vill du uppleva det bästa av den svenska skärgården i väst ska du fortsätta läsa vidare.

Grilla

Något du bara måste göra när du är i skärgården är att äta grillad mat, det speciellt om du är där under de varma vår- och sommarmånaderna. Det finns många restauranger längs med västkusten som erbjuder grillad mat – alltifrån kött till vegetariskt. 

Om du har chansen är det klart att du ska testa att grilla maten själv också. Vi rekommenderar verkligen kombinationen av smaken från kolgrillar och havet för att uppnå den bästa smaken. Vill du testa på detta kan du klicka här för att hitta den kolgrill som passar din vistelse på västkusten bäst. 

Hönökaka

Trots att det kallas för kaka så är hönökaka ett slags bröd. Men det är minst lika gott som en kaka. Brödet går att köpa på vanliga butiker. Men vi rekommenderar att du köper brödet på en marknad eller delikatessbutik för att få känslan av hembakat bröd trots att det är köpt. 

En hönökaka kan du äta som den är eller med pålägg. Smörgåstårta är också en rätt som blir väldigt god att göra med hönökaka som bröd. Det är också perfekt till de där härliga och långa frukostarna som ni kommer ha i solen.