Liva upp vintermörkret med pannacotta

Idag vill vi dela med oss av ett fantastiskt recept på Pannacotta som ni kan laga där hemma. Den här desserten är väl älskad av så gott som alla och den går också att variera med olika bär och frukter. Ett annat stort plus med detta recept är att det är väldigt enkelt. Du behöver bara ägna en kvart och sedan får den stå i två timmar i kylskåpet. Superlätt!

För att göra en smarrig pannacotta behöver du vispgrädde, vaniljstång (extrakt eller socker går också bra), strösocker och gelatinblad. Sedan tillkommer din utvalda topping, som exempelvis blåbär, hallon, jordgubbar eller kanske passionsfrukt. Strö över lite kanderade hasselnötter, granola eller mandelflarn för lite extra spex. Klicka här för att se hur mycket du behöver av ingredienserna: recept på Pannacotta

Först läggs gelatinbladen i blöt. Mät upp vaniljen och lägg det i en kastrull tillsammans med vispgrädden och sockret. Detta ska få koka upp medan du rör om och så får det puttra i två till fem minuter. Även om du har en mikrovågsugn från Caso så rekommenderar vi att du använder spisen till detta recept.

Ta av kastrullen och vrid ur gelatinbladen och lägg ner dem i kastrullen. Grädden får inte koka när du lägger ner gelatinet för då kan det skära sig. Vispa blandningen tills gelatinet är helt upplöst och häll upp din pannacotta smet i dina formar. Om du har suffléformar så är det utmärkt, men annars kan du använda små burkar eller skålar. När det har fått stå i kylen i två timmar har smeten stelnat och då kan du garnera med frukter och bär.