Lyxig hotellfrukost fast hemma

En av de allra lyxigaste grejerna med att bo på hotell är väl ändå hotellfrukosten. Att i lugn och ro kunna välja allt det godaste från en härlig buffé, dricka massor med kaffe och kanske till och med läsa en papperstidning, det är något av det njutigaste vi vet. 

Så varför inte fixa en frukostbuffé hemma i sommar. Bjud in vänner och ställ upp fällbara bord och bänkar från Banquet i trädgården så kan ni hålla avstånd och ändå ha en härlig tillställning tillsammans. Och du, frukosten behöver ju inte börja klockan 7… 

Bröd och pålägg

Nybakat bröd är en lyx i sig. När man får välja bland flera olika sorters frallor är det ännu lyxigare. Så skaffa massor av goda frallor av flera olika slag. Blir det över kan du frysa in och äta till frukost vid senare tillfällen. 

När det gäller pålägg behöver det inte vara så många sorter, men se till att det finns en mild och en starkare ost, salami, skinka och apelsinmarmelad. Smör kan du lägga upp i en snygg skål för lite festligare känsla.

Duka upp på ett bord inomhus, och låt folk gå och ta vad de vill ha. 

Varma rätter

Vill du göra det extra lyxigt och mer av en brunch-tillställning kan du göra några enkla varma rätter. Något slags äggrätt, till exempel en ugnsomelett eller äggmuffins funkar fint tillsammans med köttbullar och prinskorvar som du kan värma i ugnen. 

Ugnsbakade tomater, svampar och zucchini-skivor är goda tillbehör.