När är det bäst att bo i skärgården?

Skärgården lockar många besökare från hela landet och egentligen året om. Högsäsongen är under sommarmånaderna, men många uppskattar också att besöka skärgården under resten av året då årstiden istället lämpar sig bättre för vandring, fisketurer eller andra utomhusaktiviteter.

Många uppskattar också att boka en övernattning när det inte är högsäsong, då det helt enkelt är mindre trängsel och enklare att koppla av och hitta sittplats på skärgårdens krogar och restauranger. Har du enelmoped eller bil, kan du upptäcka mer av skärgården och slipper att trängas i bilköer.

Priset påverkas av årstiden

Det är årstiden som påverkar priset allra mest. När det är högsäsong kommer det att finnas färre rum lediga och priset kommer då automatiskt att stiga mer, än om du skulle boka när det är lågsäsong och det är fler rum lediga.

Vilken aktivitet ska du utföra

Vad är syftet med din resa? Är det att koppla av på hotellet och äta god mat eller är det att spendera så mycket av dagens ljusa timmar utomhus? Detta kommer att spela in för vilket typ av hotell och rum du bör boka.

Om du planerar att faktiskt inte spendera särskilt mycket tid på rummet, mer än när du ska sova behöver du inte boka det allra största rummet och därmed kan du spara en rejäl slant. Om du däremot planerar att faktiskt dra nytta av hotellets alla vrån, så kan du gott unna dig ett bättre rum som har en finare utsikt!