Att befinna sig på Skärgården är fantastiskt, framförallt under sommaren då det erbjuds goda badmöjligheter och fina vyer under besöket. Men att resa till Skärgården kan också snabbt bli ganska kostsamt. Utrustning ska hyras, du kanske vill boka en båt att använda under vistelsen och eftersom utbudet av restauranger inte är så stor så blir de snabbt överfulla under högsäsongen och priserna stiger.

Så vad kan man göra för att spara pengar under sin vistelse i Skärgården? 

Boka under lågsäsong

Du kan spara en ganska saftig summa om du försöker boka när det är lågsäsong. Vanligtvis är priset för både boende och aktiviteter dyrare under juli och augusti. Så om du har möjlighet att åka tidigare eller senare så är detta helt klart en stor fördel. Du kan enkelt jämföra priserna mellan hotell och se när det är mer förmånligt att boka.

Ta med egen mat och dryck

En stor fördel med att åka till Skärgården är möjligheten att lägga till vid flera mysiga badplatser, bryggor och små öar. Det finns flera matställen som erbjuder riktigt god mat, men detta kostar en slant. Så om du har en lägre budget kan du ta med en liten korg mat och dryck som du kan äta under dagen. Perfekt om du planerar en dagsutflykt och ännu bättre om du ska stanna några dagar.

Många aktiviteter på Skärgården är också helt gratis. Du kan bada, njuta av den vackra utsikten, ta med spel och bara umgås med dina nära och kära. Det behöver inte bli så dyrt som du tror!